• شماره موبایل
  • ایمیل : info@shabaranour.com

راهنمای مدارک و مراحل ثبت عقد محضری در دفاتر ازدواج

تشریفات عروسی > اجاره باغ و تالار > راهنمای مدارک و مراحل ثبت عقد محضری در دفاتر ازدواج

تصمیم گیری برای ازدواج یکی از مهمترین و در عین حال هیجان انگیزترین تصمیمات در طول زندگی هر فرد است که می‌تواند مسیر زندگی و آینده او را به صورت کلی دستخوش تغییر و تحول قرار دهد. شرط داشتن یک ازدواج موفق این است که به تک تک المان‌هایی که در این امر مهم دخیل هستند توجه ویژه و درخور اعمال شود تا از ایجاد هر گونه خلل و مشکل در طی مراحل جلوگیری به عمل آید. همانطور که می‌دانید برای رسمی کردن پیوند ازدواج زوجین باید به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه کنند و با ارائه مدارک لازم به عقد یکدیگر درآورده شوند. از آنجا که ممکن است برخی افراد از مراحل دقیق این امر خیر مطلع نباشند ما در این مطلب به صورت دقیق و جامع مدارک مورد نیاز و مراحل ثبت عقد محضری در دفاتر ازدواج را بررسی نموده‌ایم.

مراحل عقد محضری

مدارک مورد نیاز و مراحل ثبت عقد محضری در دفاتر ازدواج

برای اینکه دو نفر به صورت رسمی و قانونی به عقد یکدیگر درآورده شوند و به اصطلاح آن‌ها را زن و شوهر بخوانند لازم است قبل از انتخاب سالن عقد، تالار عروسی و سایر تشریفات باید عقد آن‌ها در یکی از دفاتر رسمی ازدواج و طلاق ثبت شود و با طی مراحل و وارد شدن اسم آن‌ها در شناسنامه یکدیگر می‌توان آن‌ها را به عنوان یک زوج شناخت. اما برای رسمی نمودن این پیوند وصال در دفاتر و محضر نیاز است مراحل مختلفی پیموده شود و همچنین مدارک مورد نیاز برای جاری ساختن عقد ارائه گردد تا بدون وجود هیچ گونه مشکل دو نفر به عقد یکدیگر در آورده شوند. از آنجا که ممکن است شما از مراحل ثبت عقد محضری اطلاعی نداشته باشید ما در ادامه به صورت کامل آن‌ها را شرح داده‌ایم تا به عنوان یک راهنمای جامع به شما کمک نماید.

مدارک مورد نیاز برای عقد

دریافت معرفی نامه از محضر

اولین گام این است که شما یک دفتر رسمی ازدواج را برای رسمی نمودن پیوند خود انتخاب نمایید سپس با شناسنامه عروس و داماد و پدر عروس و همچنین یک قطعه عکس سه در چهار عروس و داماد به آن‌جا مراجعه نمایید و سپس این مدارک را به دفتر ازدواج تحویل دهید.

پس از طی کردن این مراحل دفتر ازدواج به شما برگه‌ معرفی نامه‌ای را تحویل خواهد داد که شما با استفاده از آن به یکی از آزمایشگاه‌های معتبر و دولتی ارجاع داده می‌شوید تا درآن‌جا به صورت کامل از شما آزمایش‌های پیش از ازدواج گرفته شود.

این برگه باید حاوی عکس ضمیمه شده عروس و داماد به همراه توضیحات لازم و همچنین امضا و مهر محضر مورد نظر باشد تا از نظر آزمایشگاه دارای ارزش و قانونی تلقی شود.

عقد محضری دارای چه مراحلی است

مراجعه به آزمایشگاه مورد نظر

پس از دریافت معرفی نامه از محضر زوجین به آزمایشگاه مورد نظر مراجعه می‌کنند تا در آن‌جا آزمایش‌های لازم قبل از ازدواج از آن‌ها گرفته شود. این آزمایش‌ها می‌تواند به میزان قابل توجهی مشکلات بارداری و همچنین اعتیاد و ایدز را تشخیص دهد. این آزمایشگاه‌ها باید دولتی باشد و آزمایشگاه‌های خصوصی نمی‌تواند برای محضر مورد نظر قابل قبول و دارای ارزش باشد. این آزمایش‌ها شامل موارد زیر می‌باشند:

آزمایش اعتیاد: انجام این آزمایش به صورت ناشتا و از طریق نمونه گیری از ادرار فرد صورت می‌گیرد. بهتر است یک هفته قبل از انجام دادن این آزمایش از مصرف داروهای کدوئین دار و مسکن خودداری نمایید. در صورتی که داروی خاصی را مصرف می‌نمایید قبل از آزمایش به آگاهی دکتر مربوطه برسانید و از بروز اشتباهات احتمالی در نتیجه آزمایش جلوگیری نمایید.

تزریق واکسن کزاز: یکی از راه‌های بسیار مهم در جلوگیری از ابتلای فرزندان به کزاز این است که مادران قبل از ازدواج واکسن آن را تزریق کرده باشند از این رو این واکسن به عروس تزریق می‌شود. در صورتی که بیش از ده سال از آخرین بار تزریق این واکسن در شما می‌گذرد تزریق آن برای شما ضروری خواهد بود.

آزمایش خون: مهمترین قسمت آزمایش که بسیاری از بیماری‌ها را مشخص می‌نمایند آزمایش خون است. کم خونی و یا تالاسمی نوعی بیماری ارثی است که در دو نوع ماژور و مینور وجود دارد؛ تالاسمی نوع مینور کم خطر بوده اما نوع ماژور آن پر خطر بوده و می‌تواند به مرگ فرد بیانجامد.

در صورتی که هر زوجین هر دو مبتلا به تالاسمی مینور باشند 25 درصد احتمال وجود دارد که فرزند آن‌ها با تالاسمی نوع ماژور به دنیا آید اما در صورتی که یکی از زوجین مبتلا به تالاسمی نوع مینور بوده و دیگری سالم باشد در ازدواج آن‌ها مشکلی پیش نخواهد آمد و فرزند آن‌ها مبتلا به تالاسمی ماژور نخواهد شد.

پس از بررسی آزمایش‌ها در صورتی که هر دو فرد دارای کمبود آهن باشند باید به پزشک مراجعه نمایند و طی یک دوره با مصرف دارو تحت درمان قرار گیرند و در صورت بهبود مشکلی برای ازدواج آن‌ها وجود نخواهد داشت.

اما در صورتی که پس از گذراندن دوره مورد نظر و مصرف دارو با آزمایش مجدد مشخص شود که احتمال ابتلای هر دو به تالاسمی مینور وجود دارد به آن‌ها اطلاعات لازم داده می‌شود و در صورت لزوم ممکن است از ادامه دادن مراحل و ازدواج منصرف شوند؛ اما در صورت رضایت می‌توانند پس از ازدواج در مراحل بارداری تحت نظر پزشک مجرب قرار گیرند و در صورت وجود مشکل مجوز سقط جنین به آن‌ها داده خواهد شد.

چه چیزی برای عقد محضری لازم است

کلاس‌های آموزشی

پس از انجام دادن آزمایشات مربوطه زوجین به کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج فرستاده می‌شوند تا در آن‌جا آموزش‌های لازم درباره مسائل جنسی و مشاوره لازم ارائه شود. پس از طی کردن این مراحل نتیجه آزمایش و تاییدیه آزمایشگاه را به محضر برده تا سایر مراحل را در آنجا طی نمایید.

مراجعه به دفتر ازدواج

با مراجعه به دفتر مربوطه و تحویل دادن مدارک مربوطه در تاریخ مقرر شده حال می‌توانید زمان دقیق جاری ساختن عقد خود را مشخص نمایید. مدارک مورد نیاز جهت انجام این کار در ادامه معرفی می‌شود:

شناسنامه عکسدار زوجین به همراه دو برگ کپی از صفحه اول شناسنامه هر فرد؛ در صورتی که قبلاً ازدواج کرده‌اند کپی از صفحات دوم نیز لازم است.

کارت ملی زوجین و یک برگ کپی پشت و رو از آن

دو قطعه عکس سه در چهار از هر کدام از طرفین

برگه نتیجه آزمایشات

شناسنامه و کارت ملی پدر عروس برای اعلام رضایت در صورتی که در قید حیات باشند؛ اما در صورتی که پدر عروس در قید حیات نباشد تحویل دادن گواهی فوت الزامی می‌باشد. در صورت عدم حضور پدر اجازه ازدواج را باید دادگاه صادر نماید.در صورتی که عروس قبلاً ازدواج کرده باشد با تحویل دادن طلاق نامه نیازی به حضور پدر او در محضر نخواهد بود.

در صورتی که عروس و داماد به سن قانونی نرسیده باشند برای جاری ساختن خطبه عقد باید از دادگاه گواهی رشد دریافت کنند.

پس از تحویل دادن این مدارک دفتری به شما ارائه می‌شود و در آن شرایط مختلف بیان شده‌اند و عروس و داماد باید آن‌ها را امضا کنند. بهتر از قبل از امضای موارد تمام آن‌ها را به صورت مجزا مطالعه نمایید و با آگاهی کامل اقدام به تایید آن‌ها فرمایید.

شهود نیز در محضر حاضر می‌شوند و به امضای بندهای مربوطه می‌پردازند. برای جاری نمودن یک عقد رسمی و شرعی مطابق قانون حضور سه  شاهد عاقل و بالغ و مرد برای هر دو طرف و همچنین رضایت پدر عروس ضروری می‌باشد.

راهنمای کامل عقد محضری

کلام آخر

برای به عقد در آمدن دختر و پسر باید مراحل مختلف پیموده شود و مدارک مورد نظر جمع آوری شود تا پس از آن با مراجعه به محضر و در حضور شهود توسط عاقد به عقد یکدیگر در آورده شوند. آگاهی کامل مراحل ثبت عقد محضری و مدارک مورد نیاز قبل از اقدام به عقد می‌تواند به شما کمک کند تا به سادگی و بدون دردسر آن‌ها را انجام دهید.

1 دیدگاه

دسته‌ها

بایگانی‌ها

اطلاعات